Leningen

Het zal niemand ontgaan zijn, we leven de laatste jaren in een totaal andere tijd. Een lening aanvragen is niet meer zomaar een vanzelfsprekendheid.
De banken hebben zelf problemen genoeg tegenwoordig, dus er wordt extra kritisch gekeken naar een krediet of een leningaanvraag.

Slechts enkele jaren geleden was het aanvragen van een lening eigenlijk gewoon kinderspel, maar het is een hele uitdaging om dit momenteel nog voor elkaar te krijgen.
Eenerzijds is dit niet zo slecht, want de overvloed en weldaad die we 20 jaar lang hebben meegemaakt, is één van de redenen dat we allemaal in het schuitje zijn geraakt.
De banken wilde eindeloos geld uitlenen, de mensen wilden eindeloos krediet om alles aan te kunnen kopen wat ze tegen kwamen, en ergens is er een kink in de kabel gekomen bij al dat krediet verstrekken.

Natuurlijk is alles nog mogelijk bij een financieel goed onderbouwde aanvraag, maar de regels en voorwaarden zijn natuurlijk een beetje verandert bij het lening aanvragen.
Heeft u gewoon een vaste baan met een vast inkomen, dan zou ik me niet al teveel zorgen maken en gewoon een krediet aanvragen. Wellicht kan dit met overwaarde op uw huis, waar de hypotheek lager is dan de waarde van uw woning. Dat maakt het aanvragen van een lening, een krediet of een hypotheek altijd eenvoudiger.

Overigens is tegenwoordig de korte kleine lening vrij ppopulair, waar er een bescheiden bedrag wordt geleend, dat in zeer korte tijd moet worden terugbetaald.
Een dergelijk krediet is natuurlijk anders dan een langdurige hypotheek, maar in deze tijden voor sommige mensen erg aantrekkelijk.
Denk er nog eens goed over na, maar voor het aanvragen van lening zouden mensen zich niet moeten hoeven te schamen.