horoscoop

We kennen het allemaal natuurlijk, de horoscoop. Uit de krant, uit de tv gids uit ons favoriete weekblad. Feitelijk kun je geen blaadje open slaan, of er is wel een week- een maand- of een daghoroscoop te vinden, al zolang als er gedrukte media is.

Maar met komst van het internet hoeven we niet tot de volgende krant of het volgende blaadje te wachten, zodra we online gaan is er wel een variant op een daghoroscoop te vinden, in de meeste gevallen gratis.

Horoscopen fascineren ons allemaal, er is werkelijk geen mens die ze niet op z’n minst een keertje uit nieuwsgierigheid gelezen heeft. En dan lees je toch altijd weer een dingetje dat wel erg toevallig van toepassing is op jou! De oorsprong van de horoscoop gaat heel ver terug. Het woord is afkomstig van het griekse woord horoskopos, wat eigenlijk “kijken naar de uren” betekent. Simpel gezegd werd er gekeken naar het moment van de gebeurtenis, zoals een geboorte (maar zeker niet alleen dat). En op dat moment (dat uur) wordt de horoscoop van de gebeurtenis vastgesteld en op basis daarvan een voorspelling gedaan van het verdere verloop.

In het geval van de geboorte van een mens, hebben we het over sterrenbeelden op basis van de stand van de zon op het moment van geboorte. De sterrenbeelden die wij in het westen kennen zijn Steenbok, Waterman, Vissen, Ram, Stier, Tweeling, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen en Boogschutter.
Dit zegt nog niet alles over iemands sterrenbeeld, want de stand van de maan, de overige planeten en de huizen zegt ook veel over iemands karakter.

Horoscopen kunnen voor korte of voor lange termijn worden weergegeven, waarbij online de meeste mensen op zoek zijn naar een gratis daghoroscoop, maar dat is vooral voor de bezoeker die graag iedere dag opnieuw checkt. Voor de nieuwsgierige mens met iets minder tijd, is er natuurlijk de maandhoroscoop.

De horoscoop geeft de stand van de zon, de planeten en de maan aan, op een zeker moment. Voorspellingen worden gedaan door middel van het doortrekken van de lijnen, vanaf dat zekere moment, waarmee “berekend” wordt welke staat er in het verschiet ligt. Dit kan gaan over liefde, geluk, geld, maar natuurlijk ook over een bepaalde gelijkenis of geschiktheid tussen 2 verschillende lijnen.
Zo is ook de geboortehoroscoop erg populair, omdat daarmee heel specifiek per persoon kan worden bekeken wat de stand van alle planeten was op het moment van geboorte, waarmee een veel preciezere geboortehoroscoop kan worden opgesteld.